Najnovije

Amerikanci prete Grcima: Odustanite od Turskog toka!

ATINA - Sjedinjene Američke Države pozvale su danas Grčku da odustane od ruskog gasa posredstvom Turskog toka i da ostane pri gradnji gasovoda koji će preko Grčke dopremati prirodni gas iz Azerbejdžana do Evrope, prenosi agencija AP.
Bela Kuća (Foto: 2il.org)

Bela Kuća (Foto: 2il.org)

Specijalni izaslanik američkog Stejt departmenta za energetska pitanja Amos Hohstajn izjavio je danas da je sa grčkim zvaničnicima u Atini razgovarao o pitanju energetske bezbednosti u Evropi, kao i o resursima prirodnog gasa, prenosi grčka agencija ANA. U intervjuu datom uoči sastanka sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom, Hohstajn je rekao da će Grčka postati privlačnija zapadnim investitorima i da će pomoći smanjenju zavisnosti Evropske unije od ruskih isporuka gasa, ukoliko odbije da preko njene teritorije prelazi gasovod ruske državne kompanije Gasprom, piše američki list "NJujork tajms".
Pročitajte još:Pao vojni helikopter, poginule diplomateRuski tenkovi pred Belom kućom (VIDEO)
Hohstajn je, takođe, rekao da interesi Moskve nisu u skladu sa finansijskim potrebama Grčke, kao i da planirani ruski gasovod nije ekonomski projekat, već političko pitanje. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA