Najnovije

Ulje na vatru: Opozicija u Makedoniji koristi teoristički napad za proteste

SKOPLJE- I dalje je nejasno koja je to grupa ili grupe koje su izazvale sukob, a još nema ni podataka o tome koliko je poginulih i ranjenih u Kumanovu. Makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je grupa "došla iz susedne zemlje sa namerom da napadne državne institucije". Opozicija u Makedoniji i pojedini mediji postavljaju pitanje premijeru Nikoli Gruevskom i obaveštajnim službama kako je moguće da se ovo dogodilo i kako nisu uspeli da spreče upad naoružane grupe u Makedoniju.
Protest (Foto: Jutjub)

Protest (Foto: Jutjub)

Takođe, izražava se i sumnja da je sve ovo izrežirano kako bi se sklonio fokus pažnje sa antivladinih protesta širom Makedonije. Antivladini protesti, koji se već nekoliko dana održavaju u Skoplju (a proširili su se na još neke gradove) i danas su održani u glavnom gradu Makedonije, ali policija nije dozvolila okupljanje ispred zgrade vlade, pa su demonstranti marširali do sedišta Evropske unije. Građani koji protestuju zahtevaju odgovornost za prikrivanje ubistva 22-ogodišnjeg Martina Neškoskog pre četiri godine u Skoplju.
Pročitajte još:Srpski četnici kreću na KumanovoPogledajte amaterske snimke oružanih sukoba u Kumanovu! (VIDEO)
Skupština opštine Kumanovo konstatovala je da je u gradu ozbiljno narušena bezbednost od "naoružane grupe o kojoj nema dovoljno informacija, kao ni o tome koliko je ljudi poginulo, a koliko ranjeno". Nadležne gradske službe će zbrinuti sve građane evakuisane iz naselja u kojima se vode sukobi i biće im dostavljena pomoć. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA