Najnovije

Mađarska leti iz EU ako uvede smrtnu kaznu

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker upozorio je da bi Mađarska mogla biti izbačena iz Evropske unije ako bude vratila smrtnu kaznu.
EU (Foto: eeagrants.org)

EU (Foto: eeagrants.org)

Junker je izjavio, da ako mađarski premijer Viktor Orban uvede smrtnu kaznu, da bi to bio dovoljan uslov za prekid članstva u EU. - Za onoga ko uvodi smrtnu kaznu nema mesta u EU- jasno je poručio Junker. Odnosi Viktora Orbana i drugih evropskih predstavnika su zategnuti već duže vreme zbog saradnje Orbana i ruskog predsednika Vladimira Putina. Orban je ranije objavio kako nema namjeru da ponovo uvede smrtnu kaznu, te da je tu temu pokrenuo zbog čestih javnih rasprava. On je naveo da je spreman za razgovore sa Briselom, ali da je "protiv toga da iko izbacuje zemlju iz EU ili NATO".
Pročitajte još:Erdogan pozvao opoziciju da provere da li ima zlatnu VC šolju! Lavrov objasnio ko i zašto je na „crnoj listi“!
- Za nas, Mađare, oni su naša porodica - poručio je Orban. Mađarska je postala članica EU 2004. godine, a smrtnu kaznu je ukinula 1990. godine. Izvor: B 92  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA