Najnovije

NA PRVOJ LINIJI FRONTA Trka ruskog T 72 iz 86-te protiv ukrajinskog tenka T-64BM Bulat: Pogledajte ko je pobedio (VIDEO)

DONJECK - Vojnici DNR organizovali su trku dva tenka kako bi proverili kvalitet ukrajinske vojne tehnike. U trci je učestvovao svojetski T 72 proizveden 1986. godine i zarobljeni ukrajinski T-64BM Bulat proizveden 2005. godine.
Pun gas (Foto; Jutjub)

Pun gas (Foto; Jutjub)

Trka je bila na 402 metra, a oba tenka su bila ispravna i sa našpunjenim rezervorima do vrha. Međutim, trka nije bila ni malo neizvesna. Prvi je na cilj stigao oldtajmer i to sa solidnom prednošću u odnosu na ponos ukrajinske armije T-64BM Bulat. Trka se odigrala 21. maja. T-64BM Bulat u osnovi predstavlja modernizovani sovjetski tenk T-64A/B/BV. Projektovan je u Harkovskom konstruktorskom birou za mašinogradnju „Morozov”, a modernizovao ga je zavod „Mališev”. U poređenju sa prethodnim modifikacijama T-64, novi tenk ima suštinski poboljšane borbene mogućnosti, pokretljivost i zaštitu. Prvi "Bulat" je predat ukrajinskim Oružanim snagama 2005. godine. Nakon modernizacije mogućnosti tenka su povećane na 11 000 km, a rok eksploatacije na 15 godina. Troškovi modernizacije tenka T-64 do nivoa „Bulat” iznose oko 900 hiljada dolara po „komadu”.
Pročitajte još:Rusija ima pravo da postavi nuklearno oružje i na KrimuAmerički dobrovoljac u DNR ispričao o jezivom zločinu Ukrajinaca pa održao lekciju sunarodnicima u SAD (VIDEO)
Izvor: Pravda/Fakti.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA