Najnovije

Nećete verovati šta su arheolozi iskopali u Rusiji

BERLIN- Naučnici veruju da su našli par Bongova od  čistog zlata koje su koristile plemenske starešine za konzumiranje psihoaktivnih suprstanci 400 godina pre nove ere.
Drevni bong (Foto: Jutjub)

Drevni bong (Foto: Jutjub)

Labaratorijski testovi dve posude otkrili su tragove nataloženog kanabisa i opijuma. Primerci su pronađeni prilikom iskopavanja u južnoj Rusiji, gde su pored pored Bongova u posmrtnim humkama pronađene narukvice i prstenovi, koji su takođe pripadali ovom Skitskom plemenu. Skiti su bili nomadski narod poreklom iz Irana a neseljavali su velika područja istočne evrope i središnje azije, oni su u sedmom veku migrirali iz Irana i naselili područja južne Rusije, Ukrajine, Rumunije i Mađarske. Eksperti veruju da su poglavice i ratnici čuvali opijum i marijuanu u posudama, da bi ih kasnije koristili za proslavu pobede nakon bitke. Anton Gas, arheolog Pruske fondacije za Kulturnu Baštinu u Berlinu rekao je da su “oba opijata su bez sumnje korišćena istovremenao". - To je kao detektivski posao. Ne shvatamo sve, barem za sada. Moramo nastaviti da kopamo - rekao je on.
Pročitajte još:Putinov snagator: Najjači Rus može da pomeri celu kuću! (VIDEO)Pogledajte kako ajkula uživa u masaži (VIDEO)
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA