Najnovije

Nova stranka: Naprednjaci zaposlili 50.000 političkih vojnika u javnom sektoru

BEOGRAD - Nova stranka optužila je danas premijera Aleksandra Vučića da stvara kod građana zabludu o "ekonomskom procvatu".
Zoran Živković - prvi čovek Nove stranke (Foto: Nova Stranka)

Zoran Živković - prvi čovek Nove stranke (Foto: Nova Stranka)

- Ukazujemo na još jedan besramni pokušaj Aleksandra Vučića da saopštavanjem polovičnih informacija i sakrivanjem činjenica proizvede zabludu kako je Srbija na putu svog ekonomskog procvata. Tako, premijer je izjavivši da budžetski deficit u maju iznosi 5,2 milijarde dinara umesto planiranih 19, „zaboravio“ da saopšti i činjenicu da je smanjeni deficit isključivo rezultat nerealizovanih investicija i smanjenih plata i penzija - kažu u stranci Zorana Živkovića. Oni poručuju da u situaciji kada imamo pad BDP-a, pad industrijske proizvodnje i rast javnog duga, smanjeni bužetski deficit je isključivo posledica nerealizovanih investicija, smanjenih plata i penzija i smanjene potrošnje. - Štednja ne može biti ekonomska politika kako to nastoji da predstavi sadašnja vlast, već je štednja domaćinsko ponašanje koje treba da prati rad i privređivanje. Međutim, očigledno je da u Vladi Srbije ne sedi niko ko ima bilo kakvo iskustvo u radu u privredi i zato se sve svelo na povećanje poreza i smanjenje plata i penzija. Ukoliko se ovakav naprednjački metod pod hitno ne zaustavi, ishod će biti kao u priči o seljaku i njegovom magarcu koja se završava konstatacijom: „Taman sam ga navikao da radi i da ne jede, a on uginuo.“ - kaži u ovoj stranci-. Oni su Vučićevu retoriku nazvali "lažima i obmanama". - Građanima Srbije jasno je da smo na putu sunovrata, a ne ekonomskog procvata. Građanima Srbije takođe je jasno da se privredni ambijent ne može popraviti naprednjačkim receptom koji propisuje zapošljavanje 50 hiljada partijskih vojnika u javni sektor, davanje subvencija i pogodnosti samo onim privilegovanim investitorima, i sve to na teret običnih građana koji delom svojih plata i penzija pokrivaju pogubne ekonomske mere Vlade - kažu u Novoj stranci.
Pročitajte još:Vučić sa Bajdenom o podršci SAD evropskom putu SrbijeUzburkao javnost: Nova Šešeljeva knjiga će izneti dokaze da u Srebrenici nije bilo genocida
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA