Najnovije

Ne damo da se zločin NATO zataška, ne prihvatamo saučešće

Prof. dr Marko Knežević stric četrnaestogodišnjeg Miroslava Kneževića, koji je stradao u agresiji NATO na Murini 1999. godine, saopštio je juče da porodica ne prihvata saučešće koje je javno uputio generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg. Knežević je za „Dan” rekao da je stradanje u Murini 1999. godine tragedija koju Crna Gora nikada ne bi smela da zaboravi.
NATO alijansa (Foto: Vikipedija)

NATO alijansa (Foto: Vikipedija)

"Nikada iz NATO nisu došli da se poklone žrtvama, da upute izvinjenje. Mene i ne zanima šta je rekao. NATO se, kao i crnogorska vlast, trudi na svaki način da se zločin zataška, ali u tome neće uspjeti. Poručujemo da Murina nikada neće zaboraviti zločinačko bombardovanje NATO-a", naveo je Knežević. Predsednik Mirovnog pokreta „Ne u rat - ne u NATO" Gojko Raičević rekao je da su srušeni mostovi, spržene izbegličke kolone, zasipanje svakog pedlja naše države osiromašenim uranijumom, prepune onkološke klinike u Crnoj Gori sa neslućeno velikim porastom procenta pacijenata obolelih od leukemije i karcinoma, trajni spomenici delovanja NATO ubica, koje iz našeg sećanja neće izbrisati nikakva sila. "I previše nas je NATO zadužio da bismo išta zaboravili, a još manje oprostili", ocenio je Raičević. Podsetimo, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je juče u Podgorici poručio da duboko žali zbog svih nevinih žrtava tokom bombardovanja SRJ.
Pročitajte još:Stoltenberg u Podgorici: Bombardovanjem smo štitili civileVALJDA ZBOG MIRA U REGIONU: Kolinda finansira ratne zločince!
Izvor: Cdm

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA