Najnovije

Delegacija Treće Srbije u poseti Kosmetu

KOSMET - Delegacija Treće Srbije predvođena Generalnim sekretarom Aleksandrom Đurđevim i članom Predsedništva Goranom Milenkovićem posetila je Kosovo i Metohiju, saopštila je ova organizacija.
Delegacija Treće Srbije u manastiru Gorioč (Foto: Treća Srbija)

Delegacija Treće Srbije u manastiru Gorioč (Foto: Treća Srbija)

U Kosovskoj Mitrovici razgovarano je sa predstavnicima Srba o aktuelnim političkim dešavanjima na tom prostoru. Delegacija je posetila manastir Gorioč u Metohiji, zadužbinu svetog Stefana Dečanskog i tom prilikom su manastiru donirane sadnice voća, a naša delegacija je zasadila nekoliko stabljika, kao simbol da Srbi u Metohiji imaju dubok trag, uz poruku da se ne živi samo od prošlosti, već da nove generacije moraju biti te koje će dati plod, navodi se u saopštenju Treće Srbije. Upriličena je topla dobrodošlica sestrinstva manastira, na čelu sa igumanijom Isidorom i tom prilikom uručeni su im prigodni darovi. Posetu Pokrajini obeležio je obilazak carskog grada Prizrena i malobrojnih Srba koji u njemu žive, navode u Trećoj Srbiji. Saborna crkva svetog Đorđa, crkva svetog Nikole u centru grada, ostaci manastira Svetih arhangela i carskog grada pod Šar-planinom, zadužbine cara Dušana, predstavljaju svetionik naše državnosti u ovom delu Srbije, kaže se u saopštenju. Domaćini su nam poručili da se brinu za situaciju u Vojvodini, te da se Vojvodina brani na Kosovu i Metohiji. Ukoliko ne odbranimo Prizren, nećemo odbraniti ni Srbobran, ističu u Trećoj Srbiji. Delegacija Treće Srbije se sa tim stavovima saglasila i nastojaće da se ti problemi reše. Domaćini su pozvani u uzvratnu posetu, navodi se u saopštenju ove organizacije.
Pročitajte još:Stoltenberg se kasno setioGAŠIĆ PROGOVORIO: Hteli su da nas unište i vojsku do 2016. svedu na nivo „civilne zaštite“!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA