Najnovije

Dodik: Srebrenicu proglasiti kao "mesto genocida i nad Srbima i nad Bošnjacima"

BANJA LUKA – Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da „ako je neophodno da se usvoji rezolucija o Srebrenici, zašto ne bi bila takva da Srebrenica bude proglašena mestom genocida i nad Srbima i nad Bošnjacima”.
Milorad Dodik (Foto: Jutjub printskrin)

Milorad Dodik (Foto: Jutjub printskrin)

Dodik je za RTRS naveo da bi to bilo u funkciji pomirenja u Bosni i Hercegovini, a ne, kako je rekao „jednostrane kvalifikacije koje se zagovaraju”. Predsednik RS je izjavio da se zanemaruju srpske žrtve i da, ako se želi „pažnja na Srebrenici, onda to može da bude pažnja na svim žrtvama, i bošnjačkog i srpskog naroda”, prenela je Fena. „Ja ne bih ni imao ništa protiv da bilo ko uputi rezoluciju u Savet bezbednosti i da kaže da je Srebrenica mesto genocida i nad Srbima i nad Bošnjacima. Prihvatićemo tako nešto. Onda bi to moglo da bude integrativni deo pomirenja, a ne stalnog razilaženja i sukoba”, izjavio je predsednik Republike Srpske. Dodik je najavio da će o tome razgovarati i sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom, tokom predstojeće posete Rusiji.
Pročitajte još:Žerar Depardje: Evropljani su nezadovoljni, jer nemaju Putina!I DALJE IM JE SLOBA KRIV: Ovo je Pajtićev razlog zašto nismo deo EU
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA