Najnovije

Kina prekida saradnju sa ruskim bankama zbog sankcija!?

MOSKVA - Zamenik predsednika ruske banke VTB , Jurij Solovjev, napisao je autorski tekst za list Fajnens Ejžia (Finance Asia) u kojem je istakao da "Kina prekida saradnju sa ruskim bankama".
Rublja (Foto: pixabay.com)

Rublja (Foto: pixabay.com)

Glavni problem u saradnji Rusije i Kine je to što je sve češća pojava da kineske banke otkazuju saradnju sa ruskim finansijskim organizacijama i bankama, a to je posledica sankcija protiv Rusije koje su uvele Sjedinjene Američke Države i EU, piše Solovjev. On je ovu pojavu nazvao "protivrečnom pozicijom Kine naspram ruskih privrednih subjekata", te istakao da istovremeno kineski investitori vide ogroman potencijal u Rusiji. Ministarstvo trgovine Kine je objavilo da su kineske investicije u Rusiju tokom 2014. godine porasle za 250%, odnosno, da su dostigle 8 milijardi američkih dolara. Solovjev je u svom autorskom tekstu istakao da je razmena dobara i obim trgovine između Kine i Rusije značajno smanjen usled otkazivanja saradnje sa ruskim bankama i finansijskim organizacijama od strane kineskih poslovnih subjekata.
Pročitajte još:Amerika za vojnu akciju, Evropa za pregovorePutin najavio 40 novih interkontinentalnih raketa, robotizaciju vojske, nove radare…
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA