Najnovije

Nema napretka na sastanku podgrupa Kontakt grupe za Ukrajinu

MINSK - U Minsku su se danas sastale radne podgrupe Kontakt grupe za Ukrajinu, razgovori su bili konstruktivni ali nije došlo do napretka, rekla je danas Heidi Tagliavini, Specijalna predstavnica predsedavajućeg OEBS u Ukrajini, i pri Trilateralnoj grupi po pitanju implementacije mirovnog plana u istočnoj Ukrajini.
Heidi Tagliavini (Foto: Jutjub)

Heidi Tagliavini (Foto: Jutjub)

Ona je rekla da su učesnici radnih podrgrupa diskutovali o brojnim pitanjima i imali konsultacije sa predstavnicima Narodnih Republika Donjeck i Lugansk, prenela je ruska agencija Tas s. Podgrupe su fokusirale rad na oblasti kao što su ekonomska pitanja, obnova objekata, pitanje izbeglica, interno raseljena lica i humanitarna pomoć, politička pitanja, bezbednosna pitanja. Trilateralna Kontakt grupa za Istočnu Ukrajinu sastoji se od predstavnika Rusije, Ukrajine i OEBS i ona je 12. februara ove godine potpisala paket mera za implementaciju sporazuma iz Minska iz septembra prošle godine, a koji se sastoji od 13 tačaka. Paket mera (Minsk 2) ranije je dogovoren sa Normandijskom četvorkom (Rusija, Nemačka, francuska i Ukrajina). On uključuje prekid vatre od 15. februara, povlačenje teškog naoružanja kao i mere za dugoročno političko rešenje za Ukrajinu, a posebno osnivanje radnih podgrupa, podsetio je Tas s.
Pročitajte još:Mekejn: Putin i njegove marionete kolju Ukrajince, a mi ih ne naoružavamo!NATO: Rusko zveckanje nuklearnim oružjem je opasno, povećavamo gotovost
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA