Najnovije

Putin najavio 40 novih interkontinentalnih raketa, robotizaciju vojske, nove radare...

MOSKVA - Ruska vlada će nastaviti dosledno da posvećuje pažnju razvoju oružanih snaga, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin najavivši da će ove godine u sastav oružja ući nova generacija interkontinentalnih raketa i početi testiranje novog radara.
Putin (Foto: kremlin.ru)

Putin (Foto: kremlin.ru)

"Ove godine 40 interkontinentalnih projektila nove generacije će ući u sastav oružja. Oni su u stanju da probiju najsavršenije sisteme protivraketne odbrane," rekao je Putin na otvaranju međunarodnog sajma naoružanja "Armija-2015". Putin je najavio da će u narednih nekoliko meseci biti obavljeno testiranje radara dugog dometa koje treba da sertifikuje vlada. "Kada postanu operativni oni će moći da kontrolišu zapadnu stratešku zonu", rekao je Putin, a prenosi Tass. Počevši od 2015. identičan radar će biti napravljen za istočnu zonu, dodao je on.
Pročitajte još:Amerika za vojnu akciju, Evropa za pregovoreGeneral Jakubov poručio Pentagonu: Iskander!
Putin je rekao i da će budući izgled ruskih oružanih snaga u mnogome odrediti uzorci borbenih robota i sistema kontrole. "Opremanje vojske najsavremenijom opremom je ključni zadatak u izgradnji našeg odbrambenog kapaciteta. Mi smo uvek posvećivali posebnu pažnju sprovođenju velikih državnih programa naoružanja i modernizacije našeg odbrambeno-industrijskog kompleksa, što ćemo činiti i u budućnosti", dodao je on. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA