Najnovije

Nacionalni front podneo novu Rezoluciju o Srebrenici

NOVI SAD - Nacionalni front (NF) iz Francuske danas je Parlamentu Evropske unije podneo inicijativu za donošenje nove Rezolucije o Srebrenici, a koja za cilj ima utvrđivanje pune istine o svim događajima u Podrinju u periodu 1992 - 1995. godina, saopštila je danas Treća Srbija.
Srebrenica (Vikipedija)

Srebrenica (Vikipedija)

U saopštenju se navodi da je pomenuta inicijativa o Rezoluciji o Srebrenici podneta na bazi više sastanaka i razgovora koji su vođeni između Nacionalnog fronta iz Francuske i Treće Srbije. "U tom smislu je 16. juna 2015. godine sačinjen Predlog Rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici, čiji je predlagač Aimer Šoprad, poslanik Nacionalnog fronta", kaže se u saopštenju. Treća Srbija, kako se naglašava u saopštenju, "poziva državni vrh Srbije i sve suverenističke snage, i to kako u Srbiji, tako i u svim državama gde suverenisti deluju, da podrže predlog Deklaracije, i time podrže istinu i dijalog, ne umanjujući patnje koje su, na srpsku sramotu i žalost, pojenini pripadnici srpskog naroda naneli drugim narodima". "Dijalog kao vrednost svih evropskih naroda, mora i u ovoj situaciji poraziti jednoumlje, i Treća Srbija se nada, da je ovaj Predlog francuskih predstavnika u Parlamentu EU, upravo pravi put za afirmaciju Srbije i celog srpskog naroda kao stabilnog, pouzdanog i civilizovanog partnera", stoji na kraju saopštenja.
Pročitajte još:Dodik: Srebrenicu proglasiti kao „mesto genocida i nad Srbima i nad Bošnjacima“NASEROVI SARADNICI SPREMNI DA SVEDOČE: Orić iskopao oči srpskom civilu!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA