Najnovije

NASEROVI SARADNICI SPREMNI DA SVEDOČE: Orić iskopao oči srpskom civilu!

Na spisku svedoka u predmetu protiv komandanta Armije BiH Nasera Orića, koji vodi Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu, nalaze se i komandni kadrovi njegove jedinice koji će svedočiti da je Orić direktno učestvovao u svirepim zločinima na tlu RS.
Naser Orić (Foto: Jutjub)

Naser Orić (Foto: Jutjub)

Orićevi komandi kadrovi i najbliži saradnici i saborci spremni su da svedoče o njegovom ponašanju i da na svetlost dana iznes njegovu direktnu umešanost u zločine na teritoriji Srebrenice. - Pripadnik Orićeve jedinice, jedan od zaštićenih svedoka Tužilštva, prisustvovao je trenutku kada je Orić lično iskopao oči jednom srpskom civilu. On je spreman da o tome sada svedoči – rekao je izvor za "Naše novine". Niko od sagovornika, zbog ozbiljnosti optužbi, nije želeo zvanično da komentariše slučaj, ali svi su saglasni da reč o kvalitenim i verodostojnim svedocima. Pored svedoka, postoji i veliki broj dokaza, kojima raspolaže sud za ratne zločine u Sarajevu, ali od 2009. godine oni nisu uradili ništa po tom pitanju. - Sarajevo je oduzelo predmet Okružnom sudu u Bijeljini sa obrazloženjem da će se tamo nastaviti postupak. Kao što je tada preuzeto, tako je i sada. Jer ni do dana današnjeg nije urađeno ništa i predmet i dalje stoji, kaže sagovornik ovog lista i dodaje da slučaj u Sarajevu vodi zamenik tužioca, koji je po nacionalnosti Srbin. On smatra da ceo slučaj koče bosanski zvaničnici zbog ličnih veza sa Orićem i mogućnosti da ih umeša u zločine koji su počinjeni tokom građanskog rata devedesetih. Podsetimo, Naser Orić, bivši komandant muslimanske vojske u Srebrenici, uhapšen je 10. juna u Ženevi. Orić preko diplomatskih krugova, pokušava da zaustavi eventualno izručenje Beogradu.
Pročitajte još:DŽihadisti iz Sirije poručili: Bosanska izdajnička Vlada pripremila pokolj u SrebreniciPUTIN: Rusija će svoje rakete usmeriti prema zemljama iz kojih joj preti opasnost
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA