Najnovije

Lokalni i pokrajinski izbori 20. decembra?

BEOGRAD - Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Igor Mirović izjavio je danas da ga stranka nije zvanično kandidovala za poziciju vojvođanskog premijera i da će se o tom pitanju tek razgovarati na stranačkim organima, istakavši da je namera SNS da 20. decembra budu lokalni izbori u Srbiji i pokrajinski u Vojvodini.  
Igor Mirović (Foto: JuTjub printskrin)

Igor Mirović (Foto: JuTjub printskrin)

"Ima više kandidata i to je uobičajeno u našoj stranci, ali konačna odluka još nije doneta", rekao je Mirović u emisiji "Politbiro" RTV-a, koji je nedavno najavio da je spreman da preuzme poziciju vojvođanskog premijera. On je rekao da je namera SNS-a da se u istom terminu, 20. decembra ove godine, organizuju lokalni izbori u celoj Srbiji i pokrajinski izbor u Vojvodini, jer je "to najarcionalnije i najjeftinije". Upitan zbog čega 20. decembra a ne u maju naredne godine, kad je redovni izborni termin za te izbore, Mirović je rekao da je decembarski termin dat "kao dilema za dijalog sa predstavnicima vlasti u Vojvodini", ali da su oni to odmah odbacili "jer su u pitanju njihove fotelje", dok su, kako je dodao, svi prihvatili poziv na republičkom nivou na dijalog o promeni političkog sistema. Mirović je rekao da naprednjaci, ukoliko pobede na pokrajinskim izborima, vlast neće formirati po principu političke ostrašćenosti, već da će biti otvoreni da u pokrajinske organe uključe sposobne i stručne ljude koji nisu iz SNS. Odgovorajući na pitanje zbog čega, uprkos najavama programa SNS za Vojvodinu u devet tačaka, javnost još nije upoznata sa tim dokumentom, Mirović je rekao da je reč o predizbornom programu i da je vreme za njegovo objavljivanje tempirano za kampanju. "Ne krijemo ništa, samo želimo da taj program ima snažne predizborne poruke", rekao je Mirović, uveren da će SNS nakon pokrajinskih izbora moći da se posveti razvojnim projektima za Vojvodinu, među kojima je naveo fruškogorsku deonicu, put od Zrenjanina do Beograda i od Zrenjanina do Novog Sada, izgradnju industrijskih zona, privlačenje investicija... Komentarišući aktuelnu raspravu o promeni političkog sistema i eventualnom uticaju novih propisa na političku praksu stranačkih preletanja, Mirović je kazao da je ideja SNS da se smanje troškovi građana za izdržavanje političke klase, odnosno "da se broj poslanika i odbornika, ali i ministara i pokrajinskih sekeratra značajno smanji i da se poveća efikasnost u delovanju svih organa i da se ta politička pijaca umanji na najmanju moguću meru".
Pročitajte još:ZAPAD SLOMIO VUČIĆA: Srbija neće tražiti veto od Rusije!Prst u oko: Skupština Novog Pazara sprema rezoluciju o Srebrenici!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA