Najnovije

LJajić: Sve stoji zbog loših projekata

Sredstva koja su odvojena za razvoj infrastrukture nisu potršena, jer lokalne samouprave prave loše projekte, a država nema nameru da baca novac. Tako, od predviđenih 450 miliona dinara, do sada su potrošena 74 miliona.
Rasim LJajić (Foto: mc.rs )

Rasim LJajić (Foto: mc.rs )

Ovo je na konferenciji u Turističkoj organizaciji Srbije, rekao Rasim LJajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija. Kako je naglasio, Srbija nema para da bi ih bacala, i sva sredstva, koja su ograničena, mora na najpametniji način da iskoristi. - Pojedine lokalne samouprave traže novac za izgradnju prihvatilišta za pse, jer smatraju da je to važno za razvoj turizma - ogorčen je ministar LJajić. - Ima i onih koji žele da izgrade gradski toalet, navodeći da bi to napravilo pravi "bum" u smislu turističkog potencijala. Pare ćemo radije vratiti u budžet nego da novac damo za ovakve gluposti. Lokalne samouprave treba da konkurišu sa projektima koji će zaista povećati turističku ponudu i privući turiste. Kako je ispričao ministar LJajić, za turističke organizacije ove godine namenjeno je 97 miliona dinara, a kako ni ta sredstva nisu potrošena, konkurs je produžen, za preostalih 36 miliona dinara. - Za udruženja i različite turističke manifestacije odvojeno je 40 miliona dinara - rekao je ministar LJajić. - Inače, u prva četiri meseca ove godine, pored većeg broja stranih turista, zabeležen je i rast broja domaćih gostiju. Bugari obilaze Srbiju Od početka godine Srbiju su posetili turisti i iz država koje u prethodnom periodu nisu bile među prvih pet, a to su gosti iz Bugarske, BiH, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.
Pročitajte još:Majkl Kirbi: Pozdravljamo saradnju Srbije sa susedimaDR JELENA GUSKOVA OTKRILA PAKLENI PLAN: Kosovo stiže u UN, a onda se dižu Albanci na Jugu Srbije!
Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA