Najnovije

Gazprom gradi elektranu u Pančevu

SANKT PETERBURG - Kompanija Centrenergoholding, deo Gaspromove holding grupe i NIS Novi Sad, deo Gaspromnjeft grupe potpisali su danas sporazum o zajedničkom ulaganju u izgradnju parno-gasne elektrane, ukupnog kapaciteta od 140 megavata u Pančevu.
Gazprom i NIS - partnerstvo Rusije i Srbije (Foto: JuTjub)

Gazprom i NIS - partnerstvo Rusije i Srbije (Foto: JuTjub)

Sporazum su potpisali generalni direktor Gasprom energoholdinga i Centrenergoholdinga Denis fjodorov, i generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko. Prema sporazumu koji je potpisan na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, Centrenergoholdning će posedovati 51 procent akcija, a NIS 49 nove kompanije pod imenom "Serbskaja generacija" koja će graditi elektranu. Planirano je da elektrana snabdeva strujom i toplotnom energijom rafineriju NIS-a i moguće NIS-ovog strateškog partnera HIP Petrohemiju u Pančevu.
Pročitajte još:Narod nema da jede, a lokalni političari se bahate!Komandant Givi: Ukrajinci se pretvorili u svinje sa nemačkim svastikama! (VIDEO)
Parno-gasna elektrana će koristiti prirodni gas kao glavno gorivo. Memorandum između dve kompanije o izgradnji centrale je inače potpisan još 2013. Očekuje se da izgradnja bude započeta 2015, a završena 2018. Većinu investicije, 140 miliona evra, uložiće Gasprom energoholding, navodi se na sajtu Gasproma. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA