Najnovije

Ukrajinski general-major prešao na stranu Donjecke Narodne Republike! (VIDEO)

DONJECK - Bivši pomoćnik ministra odbrane Ukrajine, general-major Aleksandr Kolomiec, prešao je na stranu Donjecke Narodne Republike. Ovo je on lično objavio na konferenciji za medije danas u Donjecku.
Aleksandr Kolomiec (Foto: Jutjub)

Aleksandr Kolomiec (Foto: Jutjub)

"Ja sam Kolomiec Aleksandr Vjačeslavovič, general-major oružanih snaga Ukrajine, moja poslednja dužnost - pomoćnik ministra odbrane Ukrajine, glavni vojni analitičar", rekao je Kolomiec. On je takođe rekao da je 19 godina bio na dužnosti vojnog komesara Donjecke oblasti. "Radiću u korist Donjecke Narodne Republike", rekao je general-major. Takođe, rekao je da je bio prinuđen da povede svoju porodicu iz Kijeva u strahu od progona od strane vlasti. Prema rečima Kolomieca, mnoge njegove bivše kolege, sa kojima održava kontakt, sada pokazuju želju da pređu na stranu Donjecke Narodne Republike. "Mnogi oficiri ukrajinske vojske zovu i žele da se vrate ovde. Ali, oni se plaše. Trenutno su u pitanju samo razgovori, ali mislim da će se vratiti u bliskoj budućnosti", rekao je general. Kolomiec je rekao da je trenutni borbeni potencijal ukrajinskih oružanih snaga veoma nizak. "Potencijal ukrajinske vojske je na veoma niskom nivou. Naročito sa moralne tačke gledišta: svi generali i oficiri, koji shvataju da su akcije vlasti zločinačke, ne žele da ratuju", rekao je general-major. Prema rečima Kolomieca, u zoni sukoba su aktivne samo kaznene jedinice. "A ko se bori? Samo dobrovoljci nacionalističkih grupa", rekao je general. On  je posebno naglasio da je u armiji primetno nezadovoljstvo komandovanjem. "Ja ću reći jednu stvar: u bliskoj budućnosti će u oružanim snagama Ukrajine početi nemir. Oficiri ne razumeju komandu da ubijaju civile. To će biti primetno negde na jesen. Sve će se promeniti", zaključio je biviši pomoćnik ministra odbrane Ukrajine.
Pročitajte još:DO SADA: Dezertiralo preko 10 hiljada Ukrajinaca!NASTAVLJAJU: NATO raspoređuje tenkove na granici sa Rusijom
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA