Najnovije

Veterani bataljona "Donbas": Treba streljati našeg komandanta Semenčenka (VIDEO)

KIJEV - Bivši borci ukrajinskog bataljona Donbas zahtevaju od tužilaštva da pokrene postupak protiv komandanta tog bataljona Konstantina Grišina koji se predstavlja kao Semen Semenčenko. Veterani kažu da Semenčenko nije imao dana vojnog iskustva ali da ga to nije sprečilo da komanduje i da daje savete komandantima drugih jednica.
Semen Semenčenko prevarant? (Foto: Vikipedija)

Semen Semenčenko prevarant? (Foto: Vikipedija)

- Za sve gubitke bataljona "Donbas" odgovoran je lično Semenčenko - kaže jedan od nekadašnjih njegovih podređenih Vladimir Bebenko. - O svim njegovim zločinima spreman sam da govorim na konfenrecijama, u tužilaštvu, sve dok on ne bude uhapšen i streljan - revoltiran je Bebenko koji tvrdi da mu je u tužilaštvu rečeno da ne mogu da vode postupak protiv Semenčenka jer je poslanik u Vrhovnoj Radi. Inače, bataljon "Donbas" se više putana šao u okruženju novoruskih snaga a Semenčenko je svaki put pobegao iz obruča ostavljajući svoje borce koji su trpeli ogromne gubitke. Poslednji put bataljon je bio opkoljen u Debaljcevu nakon čega je veći deo boraca, koji je uspeo da se povuče, odbio komandu Semenčenku i prešao u drugu jednicu.
Pročitajte još:MOĆNO: Ruska vojna robotika nove generacije (VIDEO)Ruski FSB likvidirao njihovog državljanina koji se borio na strani Ukrajine (VIDEO)
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA