Najnovije

Dačić: Nećemo tražiti veto na rezoluciju o Srebrenici

RUMA – Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija ne traži veto na rezoluciju o Srebrenici koja treba da se nađe pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija, ali da će sve zemlje biti obaveštene o stavu da taj dokument ne doprinosi pomirenju u regionu, prenela je agencija Beta.
Ivica Dačić (Foto: osce.org)

Ivica Dačić (Foto: osce.org)

„Sve što se radi na tom polju, ne treba da bude kontraproduktivno, već da podstakne dalji proces regionalnog pomirenja”, kazao je Dačić novinarima u Nikincima. Ministar je rekao da je Vlada već obavestila stalne članice Saveta bezbednosti UN o tom svom stavu, a obavestiće i ostale zemlje. Podsećamo, Aleksandar Vučić, premijer Srbije, ranije je rekao da "vlada Srbije još nije donela odluku o zahtevu za veto". Dačić je dodao da se članice Saveta bezbednosti još konsultuju o toj rezoluciji koju priprema Velika Britanija.
Pročitajte još:Šamar iz Amerike: Nikolić, Vučić i Dodik su diskreditovali sebe, a ne genocid u SrebreniciŽESTOKO: Ovako su gruvali Rusi na sajmu „Armija 2015″ (VIDEO)
Niz medija je spekulisalo da je dogovor o vetu već postignut sa Rusijom, ali po svemu sudeći, Srbija neće zahtevati od Rusije veto. Srpska radikalna stranka je uputila poziv Rusiji da uloži veto na, kako kažu, sramnu rezoluciju o Srebrenici. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA