Najnovije

Hrvati brinu: Rusi nam ne dolaze

U Hrvatskoj je od početka godine zabeležen pad broja turista iz Rusije od čak 24 odsto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
Hrvatski turizam u šrkipcu (Foto: CDM)

Hrvatski turizam u šrkipcu (Foto: CDM)

To je uglavnom posledica napetosti između Evropske unije i Rusije zbog krize u Ukrajini. Očekuje se da će do jeseni taj pad na nivou Evropske unije iznositi 30 do 40 odsto, ali Hrvatska turistička zajednica (HTZ), uprkos otežanim okolnostima, uporno pokušava da animira ruske turiste za dolazak u ovu zemlju, i uvereni su da će se do kraja godine brojke znatno popraviti, piše Tportal. Prema rečima direktora HTZ-a, Ratomira Ivičića, i na konkurentnim tržištima zabeležen je pad priliva gostiju iz Rusije, i to veći nego u Hrvatskoj, na šta je uticalo i to što je značajan broj ruskih turista ove godine odlučio da odmor provede u domaćim, ruskim destinacijama. Prošla godina, kad je reč o posetama iz Rusije, za Hrvatsku je bila prilično uspešna, pa je ostvareno 147 hiljada dolazaka i 1,2 miliona noćenja, ističu u HTZ-u. Isti izvor podseća da je u 2014. Hrvatska konačno uvela višekratne vize za posetioce iz Rusije. Ivičić ističe da, s obzirom na najave i procene da će ove godine u destinacijama EU letovati 30 do 40 odsto manje ruskih turista nego prošle godine, Hrvatsku bi ove godine moglo posetiti oko 120 hiljada ruskih turista.
Pročitajte još:Izveštaj iz Vatikana: Gospa se nije ukazala u Međugorju!Pusić: Rat je započela Srbija, slavimo kraj zločinačke politike Miloševića!Žele da oslobode svetu zemlju – Peć i Dečane!
Izvor: Vesti-online.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA