Najnovije

PROTIV OVOG LEKA NEMA: NATO nema odgovor na S-400!

MOSKVA - Protivraketni sistem S-400 glavni je razlog zbog kojeg bi Severna alijansa trebalo da razmisli dva puta pre eskalacije tenzija sa Rusijom, objavili su američki mediji.
S-400 (Foto: JuTjub)

S-400 (Foto: JuTjub)

Rusija planira da proširi svoju protivvazdušnu odbranu duž zapadne granice, razvijanjem niza modernih protivvazdušnih sistema S-400 „trijumf“ i „pancir“, kao deo programa modernizacije vojske do 2020. godine i navodno kao odgovor na aktuelne pretnje koje dolaze od NATO-a. „Raspoređivanje sistema S-400 u većem broju duž ruske granice sa zemljama NATO-a moglo bi da umanji dominaciju Alijanse u vazduhu u slučaju sukoba sa Moskvom“, rekao je Zakari Kek u članku pod naslovom „Ameriko, pazi: Rusija šalje na svoje granice supernapredni S 400“. Nova generacija protivavionskih sistema Rusije može da gađa sve vrste vazdušnih ciljeva u rasponu od 250 milja (više od 402 kilometra) na nadmorskoj visini od skoro 19 kilometara. S-400 je opremljen sa tri različita tipa projektila i radarom koji je sposoban da prati do 300 ciljeva u rasponu od preko 370 milja (više od 595 kilometara).
Pročitajte još:Šamar iz Amerike: Nikolić, Vučić i Dodik su diskreditovali sebe, a ne genocid u SrebreniciŽESTOKO: Ovako su gruvali Rusi na sajmu „Armija 2015″ (VIDEO)
„Potpuno novi sistem protivvazdušne odbrane zapravo je potpuno novi izazov za zapadni način ratovanja, koji se zasniva na postizanju dominacije u vazduhu“, kaže Robert Farlej. „S-400 i njegovi povezani sistemi mogu u prvim danima rata da neutrališu vazdušnu moć NATO-a, odnosno da podriju jedan od nosećih stubova zapadnog načina ratovanja“, piše Farlej u članku objavljenom u časopisu „Nešenel interest“ i dodaje da se „NATO snage odavno nisu borile protiv tako modernog i moćnog sistema protivvazdušne odbrane“. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA