Najnovije

Španija i Portugal proglasili uzbunu

Španija i Portugal upozorili su danas na talas vrućine, savetujući stanovništvo da preduzme dodatne mere zaštite od temperatura koje će u nekim južnim delovima regiona biti iznad 40 stepeni Celzijusa.
Zastava Španije (Foto: Pixabay)

Zastava Španije (Foto: Pixabay)

Toplotni talas dolazi iz Afrike i poslednjih dana se kreće ka Evropi dostižući rekordne temperature i do 44 stepeni Celzijusa. Vlast u Španiji je objavila uzbunu zbog, kako su naveli, "ekstremnih rizika" po zdravlje s obzirom na to da je u Kordobi temperatura dostigla 41 stepen. Stanovništvo južnog dela Španije uglavnom se rashlađuje u moru, na bazenima i u fontanama. Portugalski Direktorat za zdravlje preporučio je stanovništvu da ne izlazi na vrućinu između 11 i 17 sati. Prema vremenskim prognozama, temperature će na Iberijskom poluostrvu početi da padaju od utorka, kada će se toplotni talas premeštati ka severnoj Evropi i zahvatiti čak i Veliku Britaniju. Portugalske vlasti upozorile su i na opasnost od šumskih požara u centralnim i severnim delovima zemlje.
Pročitajte još:Potukli se migranti, radio suzavacMerkel upozorava: Ako propadne evro, propada i Evropa!Najveća teroristička pretnja za SAD nisu islamisti, nego neko potpuno neočekivan
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA