Najnovije

Hrvatska da ne sudi Martiću duplo, nego bar jednom "poglavniku Paveliću i Tuđmanu"

BEOGRAD - Srpska narodna partija (SNP) osuđuje odluku Vanraspravnog veća Županijskog suda u Zagrebu da se predsedniku okupirane Republike Srpske Krajine Milanu Martiću sudi u odsustvu za raketiranje Karlovca i Jastrebarskog 1995. godine, saopštila je ova stranka.
SNP (Foto: SNP)

SNP (Foto: SNP)

Martić je već - za granatiranje Zagreba u znak odmazde zbog hrvatske agresije na zonu pod zaštitom Ujedinjenih nacija u Zapadnoj Slavoniji - osuđen u Haškom tribunalu na 35 godina zatvora i svoju kaznu izdržava u Estoniji, ali hrvatsko pravosuđe, uprkos tome, želi da stavi do znanja da su Srbi jedini zločinci u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije, poručuju iz SNP-a. Paradokasalno je da se tačno 20 godina od "Bljeska" i "Oluje", kada je hrvatska vojska i paravojska 220.000 Srba zauvek proterala iz svojih domova i tačno sedam decenija od oslobađanja Jasenovca, najvećeg koncentracionog logora u novijoj istoriji Balkana, gde je stradalo stotine hiljada Srba, Jevreja i Roma - vodi proces protiv Milana Matrića za navodne zločine protiv hrvatskog naroda na području Karlovca i Jastrebarskog. Niti ova dva primera etničkog čišćenja niti bilo koji drugi stravičan zločin nad Srbima, od Jasenovca do danas, nije dobio karakter genocida, niti je bilo ko, od poglavnika Pavelića do Franje Tuđmana, za to suđen, a kamoli osuđen, navodi se u saopštenju SNP-a.
Pročitajte još:Da li je Andžej Duda novi Orban u EUŠEŠELJ: Loše mi je, ali se ne dam!
Naspram tolikog broja žrtava i ukupno proteranih blizu 400.000 Srba iz Hrvatske, ova novoprimljena članica Evropske unije pokušava da opere svoju nečistu savest ponovo optužujući već osuđenog Milana Martića - podseća SNP. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA