Najnovije

Ana napada finale Rolan Garosa

Najbolja Srpska teniserka Ana Ivanović igra protiv Čehinje Lusi Šafaržove u prvom polufinalnom meču na Otvorenom prvenstvu Francuske. Ana je upravo na Rolan Garosu 2008. osvojila svoju prvu grend slem titulu. Meč je na programu u 15.00 časova.
Ana Ivanović (Foto: JuTjub)

Ana Ivanović (Foto: JuTjub)

Ivanovićeva je prethodno bila uspešnija od Ukrajinke Eline Svitoline sa 6:3, 6:2 dok je Lusi Šafaržova savladala Špankinju Garbine Muguruzu sa 7:6 (7:3) 6:3. Srpska teniserka u međusobnim duelima sa Šafaržovom ima negativan skor od 5:3. Zanimljivo je da će ovo biti njihov treći duel na Otvorenom prvenstvu Francuske. Ana je bila uspešnija 2008, kada je i osvojila titulu sa 6:1, 6:2, a Čehinja prošle godine u trećem kolu sa 6:3, 6:3. Ivanovićeva, šampionka iz 2008. godine, ukoliko bi isti nivo koncentracije ponovila i u polufnalu, sigurno je da bi imala dobru priliku da prođe u finale i da se treći put bori za trofej na Rolan Garosu. Srpkinja će ponovo imati veliku podršku sa tribina svog dečka Bastijana Švajnštajgera koji će opet biti "vođa" Aninih navijača. Prvotimac Bajerna i nemački reprezentativac priključio se Ani u Parizu i redovno je prati na mečevima Rolan Garosa. "Biće težak meč, ona je u odličnoj formi. Spremna sam za taj okršaj. Pokušaću da se spremim najbolje što mogu, ali neće biti lako. Biće važno da od samog početka budem u meču", rekla je Ana. "Ona je levoruka, ima dobar servis koji je teško pročitati. Pravi malo grešaka, mnogo jako udara, dobro se kreće. Ima malo rupa u njenoj igri. Biće važno da budem koncentrisana na svaki poen, da napravim dobar plan igre, da igram svoju igru, budem agresivna i radim ono što sam radila do sada. U prošlosti smo imale mnogo teških duela", rekla je srpska teniserka. Ivanovićeva je 2008. godine osvojila Rolan Garos, a upitana da li je ovaj turnir podseća na tu godinu, ona je rekla da "se oseća kao druga osoba". "Ovo je nova godina, novo učešće, nove protivnice, nove su situacije. Biće naporno, ali radujem se ovom izazovu", rekla je Ivanovićeva. Ovo je njeno peto grend slem polufinale, a treće u Parizu gde je i 2007. godine bila među četiri najbolje. Drugi najveći uspeh postigla je plasmanom u finale Australijan opena 2008. kada je izgubila od Ruskinje Marije Šarapove. U karijeri je igrala i u polufinalu Vimbldona 2007. godine i izgubila od Amerikanke Venus Vilijams.
Pročitajte još:SRUŠEN „KRALJ ŠLJAKE“: Novak uništio Nadala za polufinale Rolan Garosa! (VIDEO)RASPLET ČISTKE: FBI istražuje dodelu domaćinstava SP Rusiji i Kataru
Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA