Najnovije

Delegacija Demokratske stranke Srbije i Dveri u poseti Krimu

Veća delegacija Demokratske stranke Srbije i pokreta Dveri tokom leta, a najkasnije na jesen posetiće Krim, jer za "patriotski blok" Krim pripada Rusiji. U delegaciji će svakako biti Sanda Rašković Ivić, predsednica DSS, Milan Lapčević, potpredsednik ove stranke koji je istovremeno i predsednik Odbora za saradnju sa Ruskom Federacijom, Boško Obradović iz pokreta Dveri, a verovatno će u delegaciji biti još neki zainteresovani članovi patriotskog bloka.
Sanda Rašković Ivić (Foto: DSS)

Sanda Rašković Ivić (Foto: DSS)

"Tačan datum odlaska na Krim znaćemo nakon posete Alekseja Puškova, predsednika spoljnopolitičkog odbora ruske Dume i funkcionera Jedinstvene Rusije, koji će 15. i 16. juna boraviti u Beogradu. U razgovoru sa njim predočićemo nameru da želimo da posetimo Krim, ali ćemo ga i zamoliti da nam pomogne u realizaciji posete. Očekujemo da ćemo se tokom boravka na Krimu susresti sa najrelevantnijim političkim faktorima kako bismo mogli da sagledamo pravo stanje", kaže za Danas Sanda Rašković Ivić, predsednica Demokratske stranke Srbije. Na pitanje da li će DSS i Dveri tražiti i odobrenje ukrajinskih vlasti, Raškovićeva kaže da ne vidi potrebu za tim. "Mi ćemo ići avionom preko Moskve i znači sa ruske teritorije ćemo ići na drugu rusku teritoriju. U Ukrajinu nećemo zalaziti", napominje Rašković Ivić. Inače, čelnici DSS i Dveri o nameri da posete Krim i razgovaraju sa tamošnjim političkim predstavnicima obavestili su ruskog ambasadora Aleksandra Čepurina. Ruskom ambasadoru poklonili su enciklopediju srpske istorije "Katena mundi". Rekli su mu da se i iz te knjige vidi da je kao što je Krim Rusija, isto tako i Kosovo - Srbija.
Pročitajte još:Obradović: Niko nije odlučio da Šešelj ne bude predat HaguKORAK PO KORAK: Ovo je plan za proces promene Ustava Republike Srbije
Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA