Najnovije

Radikali najavili protest na Vidovdan

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka najavila je za Vidovdan, 28. juna, protestni skup na Trgu Republike u Beogradu koji će biti, kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za medije, protiv "izdajničkog prozapadnog režima".
SRS (Foto: SRS)

SRS (Foto: SRS)

Prema rečima funkcionera SRS Nemanje Šarovića, Vidovdan je pravi dan da se iskaže neslaganje sa kontinuitetom politike od 5. oktobra 2000. do danas i na njemu će biti reči o ekonomskim i socijalnim temama, kao i najvitalnijim interesima građana Srbije. Kako je objasnio, skup je prijavljen policiji u skladu sa zakonom i dodao da smatra da neće biti problema oko njegovog održavanja. Šarović je danas dodao da SRS najoštrije osuđuje i najavu otpuštanja 9.000 radnika iz javnog sektora poručivši da to nije u skladu sa proklamovanim ciljevima Vlade Srbije o zaštiti državnog budžeta već da će oni biti izigrani. "Jasno je da među tih 9.000 ljudi neće biti onih koji su politički podobni i stranačkih kadrova primljenih u poslednjih godinu dana", rekao je Šarović. On je istakao da bi, kada je reč o očuvanju budžeta, trebalo ugasiti brojne agencije, ali i prekinuti finansiranje nevladinih organizacija, za koje je rekao da rade protiv Srbije. Šarović je upozorio i da je evropski put Srbije poguban i da se lista uslova koja se postavlja pred našu zemlju stalno produžava. Prema njegovim rečima, od hrvatskih parlamentaraca moglo se čuti da se od Srbije traži osuda izjava i poteza lidera SRS Vojislava Šešelja, korekcija granica na Dunavu, otkopavanje grobnica, veća prava hrvatske manjine u Srbiji... "Na tom primeru možete videti da Hrvatska, kao realno jedna od najmanje značajnih zemalja EU, itekako ima veliki ucenjivački kapacitet kada se radi o Srbiji. U situaciji smo da dokle god Hrvatska ne bude saglasna sa našim ulaskom u EU tog ulaska neće biti, a mi osim prihvatanja ucena ne možemo da odgovorimo Hrvatima ako želimo u EU", rekao je Šarović i pozvao srpsku vladu da se okane evropskog puta.
Pročitajte još:Srpski borci na prvoj liniji u Marinki: Tražimo Hrvate, ali ih nismo našli (VIDEO)Pogledajte ulične borbe u Marinki: Snage DNR ubacile tenkove u borbu (VIDEO)
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA