Najnovije

Putin: DNR i LNR neće biti deo Ruske Federacije

MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin dao je intervju italijanskom listu "Korijera Dela Sera" i ocenio da je "EU umorna od rata sankcijama protiv Rusije", te da sankcije trebaju samo Sjedinjenim Američkim Državama koje pokušavaju da održe svoj uticaj.
Putin: Donbas neće biti novi Krim (Foto: kremlin.ru)

Putin: Donbas neće biti novi Krim (Foto: kremlin.ru)

"Realno gledajući, Moskva je bila glavni inicijator i garant Minskog sporazuma." - objašnjava Putin. "Rusija će činiti sve da Minski sporazum bude sproveden i mi ne vidimo drugo rešenje u ovom trenutku. Mi ćemo dati sve od sebe da utičemo na vlasti samoproglašenih republika DNR i LNR, ali ne zavisi sve od nas. Sa druge strane, EU i SAD treba da utiču na Kijev." - kaže Putin u intervjuu za italijanski list. Putin je istakao da ukoliko EU nepromeni svoj stav prema Kijevu, stvari će biti katastrofalne. "U Ukrajini je sve stalo. Penzije, bankarski sistemi, tamo je praktično humanitarna katastrofa. U Evropi se ponašaju kao da je sve u redu." - kaže Putin. Rat u Ukrajini, prema mišljenju ruskog predsednika, najprofitabilniji je za Sjedinjene Američke Države. On je istakao da su veoma snažne trgovinsko-ekonomske veze Rusije i Evrope prekinute, te da bi mnogi u američkom kongresu želeli to tržište.
Pročitajte još:ŽESTOKE BORBE: Snimak sukoba oko Marinke! (VIDEO)BROJ POGINULIH U DONBASU: 400 Ukrajinaca – 53 Rusa
Na pitanje novinara da li Rusija planira da "otcepi DNR i LNR, kao što je to urađeno sa Krimom", Putin je odgovorio: "Ne, nikako!". "To su dve različite priče. Na Krimu su stanovnici u skladu sa zakonom i potpuno legalno glasali za priključenje Rusiji, a u DNR i LNR su proglasili nezavisnost. Mi smo to kao država isticali od samog početka konflikta, ali to ne sprečava NATO da pravi špekulacije po ukrajinskom pitanju." - izričit je Putin. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA