Najnovije

U Srbiji preko 150 hiljada abortusa godišnje

BEOGRAD - Organizatori manifestacije „Dani beba“, koja je juče održana u Tašmajdanskom parku u Beogradu, pozvali su na smanjenje broja abortusa i pružanje podrške roditeljima i roditeljstvu jer se u Srbiji, prema procenama, godišnje obavi između 150.000 i 200.000 abortusa.
Trudnica (Foto: pixabay.com)

Trudnica (Foto: pixabay.com)

Skup je organizovalo udruženje „Sačuvajmo bebe“, koje je poručilo da manifestacija treba da ukaže na veliki broj abortusa koji se u Srbiji godišnje obave i utiče da se edukacijom i podrškom svim ženama, a pre svega budućim mamama, taj broj smanji. Ideja skupa je i da se roditeljima, kroz sistemska rešenja u ekonomiji i društvu, pruže uslovi za normalno i zdravo podizanje i vaspitanje dece, javljaju beogradski mediji. Akcija je održana kod spomenika Desanki Maksimović, gde je izveden prigodan kulturno-umetnički program i u vazduh pušteno više od 1.500 plavih i roze balona. Organizatori se nadaju da će manifestacija postati tradicionalna i da će se održavati svake godine 6. juna, a rečeno je i da je današnji skup najava kampanje „Sačuvajmo bebe“ koja takođe treba da ukaže javnosti na broj abortusa koji se u Srbiji obave.
Pročitajte još:KOSOVO: Ilustracija onoga što čeka zapadnu Evropu u bliskoj budućnosti!NIKO IM NE MOŽE NIŠTA: Pogledajte šta Šiptari rade iznemoglim migrantima u Makedoniji (VIDEO)
Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA