Najnovije

Dodik: Ne osećam distanciranje Beograda od Republike Srpske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nazvao je danas medijskim spekulacijama navode da postoji pritisak na Srbiju da se distancira od Republike Srpske.
Milorad Dodik (Foto: Jutjub printskrin)

Milorad Dodik (Foto: Jutjub printskrin)

- Nikada nisam osetio distanciranje - rekao je Dodik novinarima na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Dodik je dodao da ima intenzivne kontakte s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Tomislavom Nikolićem. Dodik je prethodno održao predavanje na kome je ocenio da će se BiH kretati ili ka povratku ka izvornom Dejtonskom sporazumu ili ka nezavisnosti RS. - Ja nisam onaj koji bi napravio političku avanturu, ali imam nameru da osvestim Srbe da imaju prava - rekao je Dodik na predavanju povodom 20 godina od sklapanja Dejtonskog sporazuma na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. On je kazao da je Dejtonski sporazum danas "značajno urušen" i da bi promene Ustava BiH vodile ka centralizaciji države. Dodik je rekao da je danas teško verovati u održivost Bosne i Hercegovine i dodao da je ona bila "eksperiment". Rekao je da BiH ima "najviše boraca" u Islamskoj državi po glavi stanovnika, njih 390. - Danas sve ono što je napisao Alija Izetbegović u Islamskoj deklaraciji možete da vidite u onom što se zove Islamska država - rekao je Dodik.
Pročitajte još:RUSI NAPADAJU HRVATSKU: Vaš agresivni nacionalizam naterao je 30.000 Srba da pređu u katoličanstvoŠta znači biti Rus
Izvor: Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA