Najnovije

DRAMATIČNO: Desni sektor upao sa kalašnjikovima na skup "Narodne rade Nikolajiva" (VIDEO)

Ukrajinska vojska upala je sa oružjem na sastanak tzv. "Narodnog parlamenta Nikolajiva", grada koji se nalazi između Krima i Odese i pohapsila pedesetak ljudi koji su prisustvovali skupu. 
Kalašnjikovima na civile (Foto: Printskrin)

Kalašnjikovima na civile (Foto: Printskrin)

Jučerašnji sastanak "Narodnog parlamenta" bio je organiziovan kako bi se iskazao protest protiv hapšenja političkih neistomišljenika Porošenkovog režima, malteretiranja novinara, kršenja ljudskih prava i nezakonitog oduzimanja imovine. Prema informacija iz ovog grada, na skup su upali predstavnici Desnog sektora koji se sada nalaze u redovnom sastavu ukrajinskih snaga. Na kratkom snimku koji se pojavio na internetu vidi se kako ukrajinski vojnici drže na nišanu civile koji su sa podignutim rukama. Cilj okupljanja "Narodnog parlamenta" je bio formiranje novih civilnih vlasti jer su učesnici skupa procenili da vojna uprava i režim u Kijevu krše prava građana. Snimak hapšenja je na svojoj Fejsbuk stranici objavio Desni sektor. Podsećamo, na početku krize na Krimu, građani Nikolajiva (složbeno Mikolajiva) su održali skup na kom su zatražili pripajanje Rusiji. Na terotoriji ovog regiona koji se nalazi između Krima i Odese deluju i gerilske grupe koje podržavaju Novorusiju, a deo stanovništva se pridružio snagama DNR. Video proglas nikolajivskih gerilaca možete videti OVDE.
Pročitajte još:Susret fudbalskih reprezentacija Rusije i Belorusije: Pogledajte ko je pobedio (VIDEO)Kadirov otkrio šta planira da uradi sa specijalcem koji mu je slomio rebra
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA