Najnovije

ŠEŠELJ: Vodim bitku na život i smrt!

“Stvarno mi je život bio ugrožen, bila je to borba za život, dobro je da više nemam temperaturu i nastavljam hemoterapiju”- izjavio je lider radikala Vojislav Šešelj povodom informacije da je prošle nedelje zbog pogoršanja bolesti jedva preživeo.
Vojislav Šešelj (Foto: Jutjub)

Vojislav Šešelj (Foto: Jutjub)

Šešelj je juče potvrdio da se još ne oseća dobro. - Moram da se odmaram. Do pre tri dana imao sam izuzetno visoku temperaturu, nikakvi lekovi nisu mogli da je spuste. Bukvalno sam vodio bitku na život ili smrt. Imao sam jake tahikardije i aritmije, srećom, aritmija se smanjuje. Lekari su mi rekli da bih, ukoliko ne bude novih komplikacija, mogao bih da nastavim sa hemoterapijom možda već sutra. Znate, to se ništa ne zna jer se stanje menja iz sata u sat - izjavio je predsedik SRS-a. Milovan Bojić, šef lekarskog tima lidera radikala, potvrdio je juče da je Šešelj za dlaku izbegao smrt. - O njegovom zdravlju brinem više od 20 godina, ali ovako dramatično nije bilo nikada. On se proteklih pet-šest dana borio da preživi, ni najagresivniji lekovi nisu mogli da suzbiju temperaturu, proliv, povraćanje, poremećaj srčanog ritma... Laboratorijske analize su loše, leukociti su bili ispod 1.000! Iako sam mu savetovao da se pripazi virusa i bakterija i da koristi masku, on je bolestan otišao na Otadžbinski konkres, gde se ljubio i rukovao sa više stotina ljudi. Evo, danas je nešto bolje, ali i pored toga što još nije potpuno spreman za nastavak hemoterapije, ipak će ići da je primi jer u njegovom slučaju ne sme da se čeka - priča Bojić. Nalog za hapšenje još nije stigao iz Haga Nalog za Šešeljevo hapšenje još nije stigao iz Haškog tribunala u Srbiju. Podsetimo, nakon odluke da bude vraćen u Holandiju, Saša Obradović, pravni zastupnik Vlade Srbije u slučaju “Šešelj”, prošlog ponedeljka predao je podnesak Tribunalu, tražeći od žalbenog veća da se izjasni o tome da li će poslati nalog za hapšenje. Međutim, odgovor, ali ni nalog za hapšenje, još nije stigao. Vojislav Šešelj optužen je pred Haškim tribunalom za zločine nad Hrvatima i muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH u periodu od 1991. do 1993. godine.
Pročitajte još:Šta znači biti RusStiglo pojačanje Srbima u Novorusiji: Evo šta je snajperista Berić tražio da mu donesu iz Srbije (FOTO)
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA