Najnovije

General Antonov: Pentagon sprema nuklearni udar na Rusiju

MOSKVA - Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je zvanično zatražilo objašnjenje od Pentagona povodom izjave američkog generala Martina Dempsija koji je najavio razmeštanje nuklearnih projektila i balističkih raketa po Evropi i Aziji.
General Antonov - zamenik ministra odbrane RF (Foto: JuTjub)

General Antonov - zamenik ministra odbrane RF (Foto: JuTjub)

Anatolij Antonov, zamenik ministra odbrane RF, izjavio je da Rusija smatra razmeštanje ovakvih sistema po Evropi i Aziji kao pripremanje udara na Rusiju. Antonov je rekao da ministarstvo odbrane i vojska Rusije detaljno analiziraju novonastali problem. On je istakao da prema sporazumima koji postoje SAD ne sme da proizvodi, ispituje i razmešta balističke projektile srednjeg (od 1000 do 5000 kilometara) i malog (od 500 do 1000 kilometara) dometa. "Zatražili smo od Pentagona diplomatsko-vojnim kanalima zvanično objašnjenje izjave generala Dempsija." - rekao je Antonov. Podsećamo, Velika Britanija je takođe najavila razmeštanje nuklearnih projektila na svojoj teritoriji. Velika Britanija mogla bi da na svojoj teritoriji ponovo rasporedi američko nuklearno oružje, a sve usled velikih tenzija u odnosima sa Rusijom, juče je najavio šef britanske diplomatije Filip Hamond.
Pročitajte još:STRAH OD RUSIJE: Britanija raspoređuje američko nuklearno oružje, prvi put još od Hladnog rata?Sankcije Putinu su — zauvekUkrajinci ponovo tuku donjecki aerodrom kod Gorlovke pokušali prodor u dubinu DNR
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA