Najnovije

Nikolić odbrusio Jahjagi: Ne umišljajte da država Kosovo postoji!

BUDVA - Ne umišljajte da predvodite neku mladu državu, jer Kosovo to nikada neće postati – poručio je u ponedeljak predsednik Tomislav Nikolić Atifete Jahjagi, koja je na Samitu „Brdo-Brioni“ u Budvi zastupala privremene institucije Prištine.
Tomislav Nikolić (Foto: predsednik.rs)

Tomislav Nikolić (Foto: predsednik.rs)

Uz to, Nikolić je rekao i da kosovski Albanci ne ispunjavaju dogovoreno u Briselu i da bi trebalo da se promene na vreme i sa Srbima naprave pravi dogovor umesto što umišljaju da su država koju pola čovečanstva ne priznaje. Savetnik predsednika Ivan Mrkić kaže, za „Novosti“, da se Nikolić Jahjagi obratio povodom nedavnih dešavanja u Makedoniji: – Predsednik joj je rekao da je očekivao da se bar izvini pošto su njeni sunarodnici, albanski teroristi, zverski poubijali u Kumanovu čuvare reda, a u Prištini im je priređivan pogreb, praktično uz državne počasti. Posle ove intervenicije Jahjaga je ućutala. Na marginama skupa, Nikolić se sastao sa makedonskim kolegom Đorđem Ivanovim, istakavši da ova zemlja, suočena sa političkom krizom, ima podršku Srbije, a Ivanov je uzvratio da Makedoniji znači što na severu ima prijateljsku zemlju. Istovremeno, Nikolić je poručio: – Svako ko se usudi da izazove bilo kakvu neprijatnu situaciju u Srbiji može da računa na jedinstvo vojske i policije. Srbija ima kopnenu zonu bezbednosti i spremna je da odgovori na svaku pretnju.
Pročitajte još:Dodik o papi Francisku, o NATO-u, o Srebrenici…SPREMA SE HAOS NA KOSOVU? Najvećeg borca za Veliku Albaniju sahranjuju pored srpske svetinje!
Govoreći o evropskim integracijama, Nikolić je ukazao da se kod mnogih članica EU oseća zamor: – Bez zapadnog Balkana, Unija nije potpuna. EU treba da se vrati sa nivoa dobrosusedstva na nivo proširenja. Ako treba da ispunimo 35 poglavlja, od kojih je jedno jako teško, može i Evropa ozbiljnije da razmišlja o nama, a ne da nam šalje činovnike koji će da gledaju samo za koliko poglavlja smo spremni i da li je skrining završen… Čak ni ta poglavlja ne možemo da dobijemo iako smo u pet potpuno spremni. Izvor: Večernje Novosti / ISKRA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA