Najnovije

Vojvođanski softveraši napali Vučića: Favorizuješ strance!

NOVI SAD - Vojvođanski klaster Informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT klaster) danas je u otvorenom pismu od predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića zatražio odgovor na pitanje zašto u najavljenoj racionalizaciji i modernizaciji državne uprave planira saradnju s najvećim svetskim kompanijama IT sektora, a ignoriše domaće, prenela je agencija Beta.
Vučić (Foto: JuTjub printskrin)

Vučić (Foto: JuTjub printskrin)

Podsećamo, srpske vlasti su najavile reformu državne uprave kroz poseban program saradnje sa Evropskom Unijom. Vojvođanski IKT klaster je istakao da se time radi na „podrivanju” domaće IT industrije i na njenoj destabilizaciji. Domaća IKT industrije je u stanju da isporuči proizvode istog kvaliteta kao i vodeće strane IT kompanije, navodi se u otvorenom pismu upućenom srpskom premijeru. „Strane direktne investicije nemaju uvek iste efekte u različitim sektorima, a u sektoru softverske industrije su ti efekti katastrofalni, ako su investitori vođeni samo iskorišćenjem domaćih ljudskih resursa”, navode u IKT klasteru.
Pročitajte još:SPREMA SE HAOS NA KOSOVU? Najvećeg borca za Veliku Albaniju sahranjuju pored srpske svetinje!Šešelj: Spreman sam za novu borbu
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA