Najnovije

Čorba od tikvica

Tikvice su veoma upotrebljivo povrće koje možemo da iskoristimo u više jela, kao prilog u vidu kroketa i pohovanih, kao glavno jelo u raznim musakama, u varivima i čorbama. Osvežavajuće i brzo se spremaju.
Čorba od tikvica (Foto: domacirecepti.net)

Čorba od tikvica (Foto: domacirecepti.net)

Sastojci: 2 tikvice srednje veličine 1 glavica crnog luka 50 ml ulja 1 kašika suvog začina 1,2 l vode + 100 ml 2 čena belog luka 1 kašika brašna 1 jaje 100 ml pavlake Priprema: Iseckati glavicu luka, pa sa uljem i malo vode prodinstati. Tikvice očistiti i iseckati na kockice, ako uzmete jednu veliku onda izvadite seme, a ako su male onda nije potrebno. Kada se luk izdinstao dodajte tikvice, nalijte vodu i dodajte suvi začin. Ostavite sve da se kuva. Možda vam izgleda da je vode previše, ali u toku kuvanja će ona ispariti. Kada su tikvice omekšale, iseckajte što sitnije beli luk pa dodajte. Umutite brašno sa onih 100ml vode i istresite, ali prvo sklonite sa vatre šerpu, pa onda umešajte. Vratite na vatru pa umutite jaje sa pavlakom i istresite uz mešanje. Ugasite vatru pa ostavite uz povremeno mešanje da sve zajedno još malo krčka. Pred posluženje pospite peršunovim listom. Prijatno.
Pročitajte još:NJoke sa paradajzom i mocarela siromTeletina u sosu od majčine dušice
Izvor: domacirecepti.net

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA