Najnovije

SITNO: Gradonačelnik Niša tvrdi da mu je plata samo 118.000, a ne 273.000 dinara!

NIŠ - Odgovorno tvrdim, a postoji i dokumentacija, da je moja plata iz gradske kase iznosila 127.000, a posle smanjenja za deset odsto, pa nadalje 118.000 dinara. Na Medicinskom fakultetu, od novembra 2013, ne primam platu - osim mesečne naknade od 6.000 dinara, zbog angažovanja pri akreditaciji - a tu je i 26.000 od Kliničkog centra, u kojem povremeno radim kao kardiolog.
Zoran Perišić (Foto: Jutjub)

Zoran Perišić (Foto: Jutjub)

Ovo je u sredu, na vanrednoj konferenciji za medije, istakao gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić, demantujući spekulacije o tome da je najplaćeniji gradonačelnik u Srbiji, te da je prošlog jula, sa zaostalim dnevnicama, primio čak 273.000, dok je njegova neto zarada iznosila 149.845 dinara. Ne negirajući pomenutu neto zaradu, podseća na to da se tada odbijao solidarni porez, pa je dobijao 127.000 dinara. Kaže, lane je - tokom prvih pet meseci - iz svog džepa plaćao prenoćište na službenim putovanjima za sebe i vozača, pa mu je to nadoknađeno u julu prošle godine.
Pročitajte još:Pročitajte koliko je novca potrebno za pristojan život. Da li zarađujete toliko?Sramno: Građanima poskupljuje struja, a EPS podiže plate zaposlenima!
Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA