Najnovije

Ukrajinskim vojnicima zabranjuju mobilne telefone

KIJEV - Vrhovna rada će uskoro usvojiti zakonske odredbe kojima će se ustrojiti zabrana korišćenja bilo kakvih mobilnih telefona, elektronskih i drugih sličnih uređaja na frontu u Donbasu.
Vojnik u rovu (Foto: JuTJub)

Vojnik u rovu (Foto: JuTJub)

Ukrajinski vojnici neće smeti ni kući da se jave, navode ukrajinski mediji, a ovaj zakon je predložen u cilju jačanja sveopšte bezbednosti vojske koja učestvuje u borbama protiv ustaničkih snaga. Ovaj zakon će obuhvatiti mobilne telefone, fotoaparate, tablete, radio-prijemnike i bilo kakve druge elektronske uređaje, navela je za medija, Irina Friz, predsednica komiteta za bezbedonosno-informaciona pitanja u Vrhovnoj radi Ukrajine. Podsećamo, česti su slučajevi da vojnici nesmotrenim ponašanjem na društvenim mrežama otkrivaju položaje vojske na frontu i druge značajne informacije, a u više navrata se dešavalo da se na telefonima poginulih vojnika pronađu zapisi, fotografije i informacije koje kasnije dovode do ugrožavanja života ostalih vojnika.
Pročitajte još:„PUTINOV ZAKON“: Ko beži od služenja vojske – pet godina bez prava na državnu službuDa li u evro puca Cipras ili Merkelova
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA