Najnovije

Zavetnici prekinuli izjavu Sonje Biserko sa slikom zaklane srpske dece!

BEOGRAD - Na sinoćnjem performansu paljenja sveća za srebreničke žrtve u Pionirskom parku u Beogradu, koji je organizovan od strane nekoliko nevladinih organizacija, pojavili su se i aktivisti pokreta "Zavetnici".
Milica Đurđević pita Sonju Biserko (Foto: Zavetnici)

Milica Đurđević pita Sonju Biserko (Foto: Zavetnici)

Velike mere bezbednosti uz ogroman broj policajaca je onemogućio aktiviste da priđu samom prostoru na kojem je održavan performans, ali su oni prekinuli izjavu Sonje Biserko pred televizijskim kamerama.
Članovi Zavetnika nosili su majice sa natpisom “Stop lažima o Srebrenici” i istakli veliki transparent  “Srbi su žrtve genocida u Srebrenici!”.
U trenucima dok je predstavnica NVO, Sonja Biserko davala izjavu za medije nekoliko članova Zavetnika prišlo joj je sa fotografijima srpskih žrtava ubijenih tokom 1992. godine na području Srebrenice.
Aktivistkinja Zavetnika, Milica Đurđević, upitala je Sonju Biserko koliko je novca dobila da blati srpski narod i ćuti o žrtvama hordi Nasera Orića. "Zašto niko nije odgovarao za ubistvo srpskih civila?!" - upitala je ona pokazujući slike zaklane srpske dece.
“Ovo su srpski dečaci nad kojima su zelene beretke izvršile masakr. Ko je odgovoran za to? Naser Orić je na slobodi?! Dokle ćete da širite laži i blatite srpski narod?!” - rekla je Đurđević organizatorima performansa.
Pored Zavetnika na skupu su se pojavili i radikali predvođeni dr Vojislavom Šešeljom. Predsednik beogradskog odbora SRS, Miljan Damjanović, uhapšen je, jer je jedini on uspeo da se probije do mesta gde su paljene sveće. Ugasivši nekoliko sveća, on je odmah uhapšen, ali je nešto kasnije i pušten na slobodu.
Pročitajte još:General Ratko Mladić u Srebrenici: Je#o te Bog smotana! (VIDEO)EKSKLUZIVNO: Hapšenje radikala Damjanovića na „srebreničkom performansu“ u Beogradu! (FOTO)
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA