Najnovije

Budvani sprečili održavanje koncerta proukrajinskog benda

Koncert beloruskog rok benda LJapis Trubeckoj otkazan je u Budvi nakon spontanog okupljanja stotina građana koji su izrazili nezadovoljstvo jer širi rusofobne poruke i prikuplja novac za ukrajinsku armiju.

Budva (Foto: Pixabay)

Ovo je drugo otkazivanje koncerta ekstremističke grupe koje je bilo planirano za sinoć, a pre nekoliko dana grupa je trebalo da održi koncert u Domu omladine Beograd. Jučerašnji koncert bio je zakazan u jednoj budvanskoj diskoteci, ali je usled velikog nezadovoljstva građana Budve, koncert premešten u Kotor.

Jedan od građana Budve koji je iskazao nezadovoljstvo povodom održavanja koncerta ovog „ukro-beloruskog Tompsona” bio je i novinar Igor Damjanović, koji je u izjavi za Srnu izjavio da je nastup ovog agresivnog benda koji šalje rusofobne poruke morao da bude otkazan.

 „Spontani revolt pokazale su sinoć i stotine građane Budve, odlučnih da po svaku cenu spreče nastup esktremističkog rok benda LJapis Trubeckoj, na čijim nastupima širom sveta se šalju se rusofobne poruke i skuplja se pomoć za ukrajinsku armiju”, rekao je Damjanović.

 On je istakao da bratoubilački rat Rusije i Ukrajine predstavlja veliku tragediju i siguran je da većina građana Crne Gore želi da što pre zavlada mir i zaustavi se stradanje, prenosi Tanjug.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA