Najnovije

ROBERTS: Ukoliko se Rusija ne potčini Americi, rat je neizbežan!

Pentagon je u junu ove godine objavio Nacionalnu vojnu strategiju za SAD u 2015. godini. Ovaj dokument je najavio premeštanje fokusa sa terorista na „državne aktere“ koji „izazivaju međunarodne norme“.
Pol Krejg Roberts (Foto: Public)

Pol Krejg Roberts (Foto: Public)

Važno je razumeti šta ove reči znače. Vlasti koje izazivaju međunarodne norme su suverene države koje vode politiku nezavisnu od Vašingtonove, ističe ekonomista Pol Krejg Roberts i dodaje. - Ove „revizionističke države“ predstavljaju pretnju, ali ne zato što planiraju da napadnu SAD, što Pentagon ne pripisuje ni Rusiji ni Kini, već zato što su nezavisne. Drugim rečima, norma jeste zavisnost od Vašingtona. Drugim rečima, nezavisnost odudara od neokonzervativne unitarne doktrine koja omogućava nezavisnost samo Vašingtonu. Pentagonov izveštaj definiše da su glavne „revizionističke države“ Rusija, Kina, Severna Koreja i Iran. Rusija je u prvom planu, a uprkos tome što Kina predstavlja pretnju, Vašington će težiti da sarađuje s njom. Ipak, nepoznato je kakvu sudbinu je Vašington namenio Iraku, Avganistanu, Libiji, Siriji, Somaliji, Jemenu, Pakistanu, Ukrajini i Palestini. Izveštaj Pentagona je, kao i svi Vašingtonovi izveštaji, pun licemerja pošto se ne može zanemariti da je vojska ove vlasti napala, bombardovala i zbacila 11 vlasti od Klintonovog režima, a trenutno pokušava da zbaci vlasti u Jermeniji, Kirgistanu, Ekvadoru, Venecueli, Boliviji, Brazilu i Argentini. Rusija je u ovom Pentagonovom dokumentu iskritikovana zato što „ne deluje u skladu sa međunarodnim normama“, što znači da Rusija ne poštuje vođstvo Vašingtona. Drugim rečima, to je izveštaj koji su napisali neokonzervativci kako bi započeli rat protiv Rusije.Ništa drugo se ne može reći za ovaj izveštaj koji opravdava rat. Takoreći, bez rata i osvajanja, Amerikanci nisu bezbedni. Sve u svemu, rat protiv Rusije je neizbežan osim ako ona ne pristane da postane vazalska država kao države u Evropi, Kanada, Australija i Japan. Neokonzervativci očigledno smatraju da Amerikanci ne mogu da tolerišu da žive sa državom koja donosi odluke nezavisno od Vašingtona.
Pročitajte još:Četvorka postigla kompromis, odluka na liderima evrozoneBorci ukrajinskog tenkovskog bataljona obavestili Kijev da – otkazuju poslušnost (VIDEO)
Izvor: webtribune

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA