Najnovije

MLADIĆ MUSLIMANIMA: Ja vas i vašu decu spašavam a naša su pobijena 92. godine u kanjonu Žepe (VIDEO)

ŽEPA -  Još jedan video koji svedoči o držanju generala Ratka Mladića tokom oslobađanja muslimanskih uporišta Srebrenica i Žepa pokazuje neodrživost lažnih optužbi o genocidu. Posle pada Srebrenice, Muslimani iz Žepe su se ubrzo predali, a general Mladić je naložio njihovu bezbednu evakuaciju ka teritoriji koje drže trupe Alije Izetbegovića.
Srpski oficir ima čast (Foto: Jutjub)

Srpski oficir ima čast (Foto: Jutjub)

Mladić je lično ušao u svaki autobus kojim su evakuisani muslimani iz Žepe da bi se predstavio i garantovao bezbedan prolazak. Ipak, Mladić nije zaboravio da ih podseti, da za razliku od srpskog oficira, muslimani nisu imali milosti prema Srbima. - Želeli ste dugo da me vidite, sad me gledate ja sam Ratko Mladić. Bićete bezbedno prebačeni za Kladanj. Nemojte se ničeg bojati. Želim vam srećan put, i doviđenja... Svašta su vam pričali do sada o meni, evo imate mogućnost da me vidite, ja sam general Mladić... Nisam ja onakav kako su vam pričali na radiju i televiziji. Ja vašu decu i vas spašavam a naša deca su pobijena 1992. godine u kanjonu Žepe - rekao je Mladić u jednom od autobusa. Mladić je govorio o zločinu muslimana nad srpskim borcima koji su bili opkoljeni kod Žepe u junu 1992. godine. Uprkos sporazumu o mirnom prolasku kroz kanjon Žepe, muslimani su na njih otvorili vatru iz zasede i tom prilikom ubili 48 pripadnika VRS, a veliki broj ranili. Nekoliko zarobljenih je živo zapaljeno tako što su zatvoreni u štalu i polili benzinom.
Pročitajta još:Vojnici armije BiH u Srebrenici: Srbe treba klati kao kerove! (VIDEO)GOLGOTA NA SREBRENIČKI NAČIN: Od kuće poneli samo kalašnjikove, mitraljeze i po koju granatu!
Mladić se nije poveo za osvetom već je evakuisao muslimane, ipak nije izdržao a da ih ne podseti na njihovu sramotu i zločin. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA