Najnovije

Vučić zamolio Dodika da razmotri odluku o referendumu

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić zamolio je predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da još jednom razmotri odluku o raspisivanju referenduma, ukazujući na širi kontekst tog problema. 
Aleksandar Vučić (Foto: JuTjub)

Aleksandar Vučić (Foto: JuTjub)

"Iako nisam na otvoren način postavljao to pitanje, radi se o suverenoj odluci RS. Zamolio sam u ime Srbije da samo još jednom razmotre odluku. Zahvalan sam što poštuje to viđenje Srbije za koje mislim da je u ovom trenutku celovito sveobuhvatno i ozbiljno", rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon sastanka s Dodikom, zahvalivši mu što je ostavio prostor za razgovor o referendumu. Dodao je takođe da je spreman da, ukoliko  Dodik to bude tražio,  "pomognemo u iznošenju dodatnih argumenata koji bi doprineli lakšem sagledavanju celokupne situacije. Spreman sam da to uradim i ako treba pred poslanicima u RS". "Srbija nikada i ni na koji način se nije mešala u unutrašnje stvari BiH, kao ni interne političke stvari u RS. Ali sam danas na moju inciijativu, zahvalan Dodiku što je prihvatio ovu vrstu razgovora", rekao je Vučić primetivši da bi "Srbija teško postojala bez RS, a i RS ništa manje teško bez Srbije". Konačna odluka je, ponovio je, na RS.
Pročitajte još:Dodik: Spremni smo na dogovor o referendumuPOZIV NA KRVOPROLIĆE: Bakirovi ljudi spremili oružje za rat protiv Srba!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA