Najnovije

AMERIČKI NOBELOVAC POMAŽE GRČKOJ: Okuplja vodeći tim američkih i evropskih stručnjaka

Ugledni ekonomista, dobitnik Nobelove nagrade DŽozef Stiglic, nagovestio je da je spreman da pomogne u rešavanju ekonomske krize u Grčkoj, i da u tu svrhu okuplja tim vodećih američkih i evropskih stručnjaka.
Grci ipak žele evro (Foto: nodebtnoeuro.wordpress.com)

Grci ipak žele evro (Foto: nodebtnoeuro.wordpress.com)

Bivši glavni ekonomista Svetske banke je rekao da su on i mnogi istaknuti stručnjaci iz Evrope i Amerike spremni da doprinesu rešavanju grčke ekonomske krize. Američki ekonomista najavio je ovo dogovoreno na sastanku sa grčkim ministrom finansija Euklidom Cakalotosom u petak u Atini, saopštila je pres služba grčkog ministarstva finansija.

Grčka pristala na mere štednje

Nakon maratonskih razgovora u Briselu, Grčka je pristala na mere štednje u zamenu za trogodišnji paket finansijske pomoći u iznosu do 86 milijardi evra, što je treći program spasavanja te države u pet godina. Tokom sastanka, Stiglic je izrazio zabrinutost u vezi ekonomske opravdanosti novog sporazuma o paketu finansijske pomoći Grčkoj, koji su Atina i međunarodni kreditori sklopili 13. jula. Stiglic je u više navrata kritikovao taktiku međunarodnih kreditora prema Grčkoj i strukturu sadašnjeg finansijskog sistema koji se oblikovao u toj državi kao posledica ove politike. Poznati ekonomista je rekao da je, zajedno sa timom istaknutih evropskih i američkih stručnjaka, rešen i spreman da pomogne grčkoj vladi na svaki mogući način da okonča politiku štednje i izađe iz ekonomske krize.
Pročitajte još:VUČIĆ PRELOMIO: Otpušta se 9000 ljudi, na udaru zdravstvo, prosveta i sudstvo!Grčku čeka sudbina Portugalije: Recesija, rast nezaposlenosti…Junker: Grčka izlazi iz ponora ako se realizuje ceo program
Izvor: Srbijadanas.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA