Najnovije

NISTE NI SVESNI: Ovo su otrovi koji se nalaze u svakom domu!

Iznenadićete se. Možda toga nismo ni svesni, ali svakodnevno smo izloženi raznim toksičnim supstancama koje se nalaze i u našem domu. Pomenućemo nekoliko, kao i način kako da ih se rešite.
Kuhinja (Foto: Pixabay)

Kuhinja (Foto: Pixabay)

Bisfenol A

Sastavni je deo konzervi u koje se pakuje hrana, a koristi se i u proizvodnji plastičnih flaša. Bisfenol A može poremetiti rad endokrinih žlezda, a u telu ima slično dejstvo kao i estrogen. Takođe može dovesti do prevremenog puberteta, problema sa plodnošću i da poremeti rad srca. Zato kao rešenje je najbolje da se opredelite za zdravu hranu, bez ikakve hrane u konzervama u ishrani.

Atrizid

Često se koristi za uzgajanje kukuruza, a ako dospe u čovekov organizam remeti hormonalnu ravnotežu, izazivajući neplodnost. Izbegavajte organska đubriva i ograničite upotrebu pesticida i herbicida. Upamtite - kupujte samo svežu hranu.

Ftalati

To su isparljive tečnosti i najviše ih možemo naći u plastičnim predmetima. Možete ih prepoznati po specifičnom veštačkom mirisu plastike. Ftalati se najviše nalaze u plastičnim zavesama, zavesama za tuš kabine, u lakovima za nokte, boje za zidove itd. Kao i atrizid, ftalati remete hormonalnu ravnotežu, posebno lučenje testosterona. Trudite se da u kući imate samo posude od stakla i keramike.
Pročitajte još:
Izvor: srbijadanas.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA