Najnovije

"Velika Britanija će sarađivati sa SAD u borbi protiv ID"

Velika Britanije je posvećena saradnji sa SAD-om, kako bi mogli da unište “kalifat“ Islamske države, izjavio je britanski premijer Dejvid Kameron.
Islamski ekstramisti (Foto: presstv.ir)

Islamski ekstramisti (Foto: presstv.ir)

On je naveo da bi želeo da Britanci urade "nešto više", ali da mora da dobije podršku parlamenta. Poslanici su pre dve godine bili protiv slanja vojnih snaga u Siriju. On je takođe upozorio sve mlade Britance, govoreći da svi koji se priključe Islamskoj državi završe kao "topovsko meso". "Ako ste dečak, ispraće vam mozak, vezaće bombu za vaše telo i razneće vas. Ako ste devojčica, oni će vas zarobiti i zlostavljati", naglasio je Kameron. Kameron je naveo da u parlamentu traju rasprave o tome šta Britanija može da učini kako bi uništila kalifat. "Ako zaista želite da ih se otarasimo potrebno je da stanemo na ratnu nogu. Ja u principu nisam bio protiv toga da se američke i britanske trupe udruže sa kopnenim snagama i bore protiv ID", saopštio je Kameron.
Pročitajte još:„Mislio sam da je ruska propaganda, ali…“VARNIČI U SAD: Okršaj KKK i Crnih pantera na ulici (VIDEO)BITKA ZA DONJECK: Puca na sve strane (VIDEO)
Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA