Najnovije

Vučić: Izbori nam nisu potrebni, neću na silu da budem premijer

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da misli da nam izbori nisu potrebni, ali da nikada nije moguće isključiti tu situaciju, jer ne želi da na silu bude predsednik Vlade.
Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug printskrin)

Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug printskrin)

"Kad me (prvi potpredsednik Vlade) Ivica Dačić kritikuje pred strancima, on uvek kaže - ja ne mogu toliko kratko da planiram kao Vučić. On voli izbore, stalno razmišlja o njima...Ja mislim da nam izbori nisu potrebni, jer su nam planovi veliki. Imaćemo više auto-puteva urađenih u 2016. i 2017. godini nego ikada ranije", rekao je Vučić u intervjuu za "Politiku". On je rekao da je svestan da reforme i mere štednje oseća srednji i siromašni sloj stanovništva koji mu daje podršku i da zna koliko trpe i teško žive, ali i da oni znaju da ne mogu da žive bolje ako ne uredimo državnu kasu. "Nama svakog meseca 350 miliona evra ode na penzije. Zato se spremam i obavljam neformalne razgovore, a zvanične ću sa MMF-om obaviti u avgustu. Da ti ljudi osete boljitak prvo u prosveti, zdravstvu, policiji i vojsci. To vam je 360.000 ljudi. I da boljitak oseti 1,74 milona penzionera i 1,04 miliona penzionera kojima nismo smanjili penzije. Da im bar povećamo penzije za jedan ili dva odsto", naglasio je srpski premijer.
Pročitajte još:Na severu kontejneri za migranteDačić: Zahtev Kosova za prijem u Unesko izvrtanje dogovoraVučić: Posle rezolucije o Srebrenici nestala želja za pomirenjem
Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA