Najnovije

OKRETANJE LEĐA RUSIJI? Srbija rame uz rame sa SAD učestvuje na vojnim vežbama u zapadnoj Ukrajini? Ministarstvo odbrane demantuje!

Ukrajina i SAD pokrenule su opsežne vojne manevre u zapadnoj Ukrajini, gde učestvuju vojnici 16 zemalja, među kojima je i Srbija, saopšteno je u Kijevu.
Vojska Srbije će učestvovati na vojnim manevrima u Ukrajini (Foto: vs.rs)

Vojska Srbije će učestvovati na vojnim manevrima u Ukrajini (Foto: vs.rs)

Manevri se odvijaju na ogromnom vojnom poligonu u Javorivu, blizu granice s Poljskom, prenosi Beta. U vežbama učestvuju tenkovi i američki helikopteri koji će nadletati to područje, što može da izazove nezadovoljstvo susedne Rusije. "Vojnici 18 zemalja učestvuju u vežbama, čime je pokazana velika podrška Ukrajini u borbi za očuvanje suvereniteta", izajvio je ukrajinski komandant Oleksander Sivak i dodao da će manevri nazvani "Neustrašivi čuvar" trajati dve nedelje. Pored vojnika iz Srbije, u manevrima učestvuju vojnici iz Azerbejdžana, Bugarske, Kanade, Estonije, Gruzije, Rumunije, Španije, Turske, Nemačke, Velike Britanije, Letonije, Estonije, Moldavije, Norveške i Poljske. Vojne vežbe se odvijaju dok se ukrajinske snage bezbednosti bore protiv proruskih pobunjenika na istoku zemlje. U tom sukobu započetom u aprilu 2014. godine poginulo je više od 6.500 ljudi. Sa druge strane, Ministarstvo odbrane Srbije demantovalo je izjavu Oleksandera Sivaka. "Pripadnici Vojske Srbije ne učestvuju u međunarodnoj vojnoj vežbi 'Neustrašivi čuvar' u Ukrajini", navodi se u reagovanju Ministarstva odbrane Srbije.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA