Najnovije

"Ako se Srbija i Bosna pobiju, Drina će ponovo biti mutna od krvi"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je zaboravio na napad u Srebrenici, da je spreman da u prijateljskom tonu gleda na dalju saradnju Srbije i BiH i da u članu predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću ne vidi neprijatelja već naprotiv.

Vučić (foto: Medija centar Beograd)

Vučić (foto: Medija centar Beograd)

Vučić je rekao da ako su ljudi koji su izgubili svoje najbliže tokom 90-ih u stanju da oproste i gledaju u budućnost da bi bilo čak i smešno da on gleda zbog događaja u Srebrenici drugačije. - Moj pogled je usmeren u budućnost i zahvalan sam Bakiru na tome...oseća i vidi da kod mene nema nikavog neprijateljstva, a ja njega svakako ne smatram ni lošim čovekom ni neprijateljem - naprotiv - rekao je Vučić. Ruka Srbije je pružena i biće uvek pružena, rekao je premijer dodajući da je suština u tome "šta imamo pravo da uradimo". - Da se ponovo bijemo, da Drina bude mutna od krvi - šta će biti rezultat - zapitao je Vučić dodajući da zato i jeste "naša obaveza da stvorimo mir i normalno razmišljanje". Beograd je, naveo je, otvoren, kosmopolitski grad, srpska prestonica i zaključio: "zato ne da neće biti problema već ćemo pozdraviti goste". - Pokazali smo da možemo sebe da menjamo i potrebno je da ta poruka ode i u BiH. Moja poruka je i Bakiru i Mladenu i Draganu je da je ovo njihova kuća i da su uvek dobrodošli i u Beograd i u Srbiju i da se osećaju kao kod svoje kuće. Svoju toplinu i umećermo da pokažemo". Podsetivši da smo nekada  gradili pruge zajdeno, Vučić je zaključio da je vreme da ih gradimo ponovo na bazi poverenja, te da je uveren da ćemo u tome uspeti.
Pročitajte još:VUČIĆ: Otvorena nova stranica zajedničke budućnosti!Kako je Nataša Kandić ostala bez ulice na KosovuDEJAN LUČIĆ UPOZORAVA: Izbeglice iz severne afrike su RATNICI ISLAMSKE DRŽAVE!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA