Najnovije

I SRBIJA ĆE DA ODAHNE: Uhapšeni opasni kriminalci

Opasni kriminalci iz naših krajeva su uhapšeni u Turskoj.

Ilustracija (foto: Jutjub)

Braća J. V. i I. V., navodne vođe “škaljarskog klana”, uhapšeni su u Turskoj, potvrđeno je portalu CDM iz crnogorske policije.

Kako se navodi, kod sebe su imali lažna dokumenta.

Crnogorske vlasti raspisale su nedavno međunarodnu poternicu za I. V., koga sumnjiče za pripremanje više krivičnih dela, podseća portal. 

On se sumnjiči da je, zajedno sa Rankom Radulovićem, formirao kriminalnu grupu čiji je cilj bila i likvidacija policijskih funkcionera, službenika ANB, bezbednosno interesantnih osoba. 

Bezbednosne službe J. V. označavaju kao jednog od vođa škaljarskog klana, zajedno sa bratom I. V. i sugrađaninom I. D. i povezuju ga sa “izvesnom dozom nasilja” i krijumčarenjem droge, ali je zanimljivo da je samo jednom pravosnažno osuđivan, a da su oni postupci koji su vođeni protiv njega, a koji se mogu nabrojati na prste jedne ruke, završavani ili oslobađajućom presudom ili je neko njemu blizak preuzimao krivicu. 

U spuškom zatvoru je proveo devet meseci, od novembra 2014. do avgusta 2015. i to zbog pomaganja u pokušaju ubistva 2002. 

Braća V. nekoliko puta bili su meta napada u Kotoru i Beogradu. Još 2008. na priobalnom putu u Dobroti kod šanka “Malibu”, na BMV J. V.-a ispaljeno je nekoliko hitaca iz automatskog oružja. 

Na kuću njihovog oca u avgustu 2013. godine bačena je kašikara, a u eksploziji niko nije povređen, mada je oštećeno nekoliko parkiranih automobila. 

Škaljarska grupa poznata je po ratu sa kavačkim klanom, u kome je do sada, na obe strane, u Crnoj Gori i Srbiji, gde imaju bliske saradnike, ubijeno više osoba. Rat je počeo krajem 2014. kada je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina. Prva žrtva u ratu Goran Radoman, blizak je Škaljarcima, navodi CDM.

OVDE pogledajte koja grupa predstavlja veliku opasnost za Vučića.

Izvor: CDM

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Zanimnjiva hapšenja

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA